Hlavní obsah

Biskup prováděl exorcismus na mladé dívce, rituál se vysílal online

Novinky, zkr
Argentina

Argentinský biskup Manuel Acuña prováděl v pondělí večer exorcismus na dvaadvacetileté dívce, identifikované pouze jako Laura. Během vyhánění ďábla z jejího těla mladá žena křičela, kopala, kousala a kroutila se v křečích. Celý rituál živě přenášel server listu La Cronica.

BEZ KOMENTÁŘE: Vyhánění ďábla z mladé dívky se živě vysílalo

 
Článek

Bezprecedentní přímý přenos začal krátce po 18. hodině a podle informací serveru ho sledovaly tisíce lidí. Událost se odehrála v kostele luteránské církve. Biskup v doprovodu kněží nejdříve nechal dívku položit na zem před oltářem na připravenou podložku.

Poté, co začal odříkávat exorcistickou formuli, dívka sebou začala po pár okamžicích zmítat a mlátit hlavou o zem. Po zbytek seance ji pak museli přidržovat násilím účastníci obřadu. Na závěr biskup přiložil Lauře na hrudník dřevěný kříž a vyzýval satana, aby opustil její tělo. Po zhruba čtvrthodinové agónii se dívka zklidnila a vyčerpaně ležela na zemi. Podle Acuñi se zlé duchy zahnat povedlo.

„Byla to hodná holka, ale pak se zkazila, když ji posedl ďábel,“ citoval server Mirror muže, který se za ní modlil venku před kostelem. „Když jsem se podívala na Lauru, cítila jsem, že to není ona. Její tělo se proměnilo, její nos, ústa, krk...,“ popsala následně serveru La Cronica dívčina matka Noemi. Teď už ale věří tomu, že se její dcera znovu narodila a bude šťastná.

Exorcismus, tedy vymítání ďábla nebo zlých démonů, tvoří i v současnosti součást katolické nauky, má se ale dbát na to, aby posedlost ďáblem nebyla zaměněna za psychickou poruchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám