Hlavní obsah

V domě hrůzy se bez dozoru válí biologický materiál i lidský plod

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedaleko centra slovenského města Piešťany objevil štáb televize Markíza dům hrůzy, v němž se bez dozoru válí lidský biologický odpad a dokonce i nedonošený lidský plod. Jedná se o zdevastovanou budovu bývalé patologie.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie zatím ohradila objekt páskou.

Článek

Televizní štáb jel na místo po upozornění dvou středoškolaček. Do budovy se dalo dostat bez problémů přes rozbitá okna. Objekt nebyl vůbec střežen. Až po upozornění televizního štábu zabezpečila policie budovu páskou.

V budově jsou porozhazované části lidských biologických vzorků i nedonošený lidský plod. Většina materiálu je uložena v lahvích k zavařování nebo v sklenicích na hořčici. Při každém vzorku je jméno, příjmení, rodné číslo na některých dokonce i adresa. Objekt patří piešťanské nemocnici.

„V místnostech se nachází archív bývalého pracoviště patologie,“ reagovala ředitelka nemocnice Mária Domčeková. Ředitelka tvrdí, že biologický materiál byl uložen v plechové skříni, do níž se však dostal neznámý pachatel, který rozbil okno na budově. Nemocnice přislíbila vyklizení budovy a likvidaci materiálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám