Hlavní obsah

Biden udělá z Ameriky Wales, napsala moderátorka

Právo, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cardiff

Novinářka konzervativní stanice Fox News Laura Ingrahamová naznačila, že Spojené státy by pod vedením Joea Bidena mohly vypadat jako Wales. Reagovala tak na zprávu, že se v západní zemi Velké Británie uzavírají kvůli koronaviru další města. Prezident Trump její příspěvek sdílel, což pobavilo uživatele Twitteru.

Foto: Profimedia.cz

Tenby Harbour ve Walesu

Článek

„Budoucnost Ameriky? Velšská,“ napsala například jedna uživatelka. „Walesu se konečně dostává zaslouženého respektu,“ reagoval na Twitteru bývalý britský diplomat Arthur Snell.

Na příspěvek nakonec reagoval i samotný velšský premiér Mark Drakeford. „Já si myslím, že je velmi mnoho lidí ve Spojených státech, kteří by byli nadšeni, kdyby jejich koronavirová čísla byla taková jako ve Walesu a kdyby měli takovou zdravotní jako tady,“ řekl. Podle něj by si většina Američanů přála mít vládu, která se o své občany stará tak dobře, jako ta velšská.

Spojené státy jsou co do počtu obyvatele přibližně stokrát větší než Wales. Zatímco ve Walesu se od počátku pandemie infikovalo koronavirem přes 29 tisíc lidí a 1646 nákaze podlehlo, v USA se nakazilo téměř 7 840 000 lidí a 217 829 z nich zemřelo.

Trump chce v sobotu vyrazit mezi lidi

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám