Hlavní obsah

Výstava Eurozmanitost 2008 je v plném proudu

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Slavnostní vernisáží byla 6. srpna v Malé galerii Chodovské tvrze zahájena výstava prezentující oceněné studentské fotografie a plakáty k Evropskému roku mezikulturního dialogu. Výstavu můžete navštívit až do konce srpna.

Článek

Na výstavě Eurozmanitost 2008 si můžete prohlédnout díla čtyřiceti vítězů celorepublikové soutěže organizované Informační kanceláří Evropského parlamentu a Zastoupením Evropské komise v České republice. Soutěž Eurozmanitost 2008 se konala v rámci aktivit Evropského roku mezikulturního dialogu a její výsledky byly vyhlášeny 23. června v Evropském domě.

Cílem malířské a fotografické soutěže bylo podpořit mladé lidi v tom, aby se zapojili do diskuze o kulturní rozmanitosti Evropské unie a zamysleli nad možnostmi ztvárnění mezikulturního dialogu. Díla ztvárňují svět kulturních rozdílů i podobnosti, které mnohdy bez povšimnutí obohacují náš každodenní život.

Hlavní myšlenku Evropského roku mezikulturního dialogu, který byl připraven na základě rozhodnutí Evropského parlamentu a Rady Evropy, představuje zdůraznění velké kulturní rozmanitosti Evropy jakožto jedinečné výhody, která nám všem umožňuje poučit se z různých kulturních tradic.

Volně přístupnou výstavu můžete mezi 7. a 31. srpnem shlédnout každý den (kromě pondělí) od 13:00 do 19:00 v Malé galerii Chodovské tvrze, kterou naleznete na adrese Ledvinova 9, Praha 11 - Chodov. Nejlepší díla ze soutěže si můžete prohlédnout také na stránkách www.eurozmanitost.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám