Hlavní obsah

Univerzita připravila pro středoškoláky Fyzikální týden

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Od neděle 1. června do čtvrtka 5. června probíhá v prostorách Českého vysokého učení technického v Praze Fyzikální týden. Rozsáhlý program s řadou fyzikálních experimentů, přednášek i studentských miniprojektů je připraven pro středoškoláky.

Článek

Na letošní Fyzikální týden se přihlásilo 123 středoškoláků. Katedra fyziky Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské pořádá akci již podesáté. Smyslem akce je mimo jiné motivovat středoškoláky, kteří uvažují o studiu přírodovědných oborů na vysoké škole.

"Program je složen z přednášek, praktických činností na studentských miniprojektech, prezentací projektů a exkurzí, např. ke školnímu reaktoru ČVUT VR1 – Vrabec, do Ústavu jaderného výzkumu Řež, do Fyzikálního ústavu AV ČR, do Nemocnice Na Homolce – zde bude k vidění Leksellův gama nůž, do leteckého muzea, k tokamaku a další," seznamují s programem týdne plného fyziky organizátoři.

Na webových stránkách projektu nalezneme celkem 44 studentských miniprojektů, v nichž se studenti budou seznamovat z různorodými tématy, jimiž se fyzika zabývá.

„Hlavním cílem akce je seznámit fyzikálně nadané studenty s vědeckou komunikací a demonstrací vybraných fyzikálních jevů,“ uvedl inženýr Vojtěch Svoboda z katedry fyziky, hlavní organizátor akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám