Hlavní obsah

Nejlepší z nejlepších se utkají v odborných dovednostech

– PRAHA
Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

První ročník mezinárodních soutěží v odborných dovednostech EuroSkills 2008 se uskuteční 18. - 20. září v rotterdamské Ahoy aréně. Budou zde soutěžit stovky mladých lidí od 18 do 25 let z dvaceti evropských zemí.

Článek

Soutěžící se utkají v odborných dovednostech ve 46 oborech z šesti oblastí: výtvarná a uměleckořemeslná tvorba a móda, výpočetní technika a informační technologie, strojírenství a strojírenská výroba, stavebnictví, doprava a logistika a služby. Některé se soutěží jsou týmové, v jiných se utkají jednotlivci.

Mezinárodní soutěže EuroSkills, kterých se Česká republika může účastnit poté, co se v roce 2007 stala členem organizace European Skills Promotion Organization (ESPO), která akci organizuje a jejímž smyslem je podpora odborných dovedností na celoevropské úrovni, mají za cíl prezentovat a podporovat zvýšení kvality odborných dovedností.

O výběr českých soutěžících se stará Národní centrum CzechSkills při HK ČR ve spolupráci s příslušnými živnostenskými společenstvy, školami a dalšími organizacemi. Například do gastronomické části soutěže vybrala Asociace kuchařů a cukrářů ČR studenta soukromé hotelové školy Bukaschool v Mostě Davida Hlavu, držitele dvou zlatých medailí z finále soutěže Gastro Junior Nowaco Cup v Brně a účastníka mezinárodní soutěže La parade des chefs v Londýně.

Další informace můžete získat na internetových stránkách Hospodářské komory České republiky v sekci Vzdělávání a lidské zdroje nebo na webu www.euroskills.info. Chcete-li se zajet na soutěže podívat, můžete zaregistrovat na stránkách www.euroskills2008.eu. Vstup je pak zdarma. Zahajovací ceremoniál, udílení cen a večírek na rozloučenou jsou pouze pro zvané.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám