Hlavní obsah

Evropská soutěž: Právo dětí na ochranu

Novinky, Scio, MŠMT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská komise vyhlašuje další ročník výtvarné soutěže, ve které v loňském roce Češi uspěli lépe než na jedničku. Po nediskriminaci přichází na řadu téma právo dětí na ochranu.

Článek

Zadáním letošního ročníku, který zaštítilo Zastoupení Evropské komise v ČR a MŠMT, je pojem „Právo dětí na ochranu!“. Úkolem školních týmů, které se do soutěže nejdříve zaregistrují, je ztvárnit myšlenku práva dětí na ochranu jakýmkoli výtvarným či grafickým způsobem. I když to nebude hračka, pořadatelé věří, že si s tím soutěžící pod vedením svých učitelů poradí.

Vedoucí školního týmu Jiří Zenkl, který loni uspěl v české části soutěže a ani v celé Evropě neměl konkurenci se těší na další ročník a o svém týmu říká: "Studenti jsou soutěživí a hlavně využívají těchto příležitostí jako výzvy udělat úkol na dané téma a vyzkoušet si něco nového. Soutěž nás oslovila svým námětem a nekomerčním zaměřením a také formátem zadání, navrhnout plakát."

Smyslem soutěže, která na podzim vypukne ve všech členských státech, je vzbudit mezi mladými lidmi zájem o evropské dění. S abstraktním tématem svých práv se mají děti a mládež prostřednictvím soutěže seznámit prakticky a být schopni je v případě potřeby uplatnit a lépe prosazovat.

Soutěžit mohou žáci základních škol a studenti středních škol ve dvou kategoriích, a to 10-14 a 15-18 let. Každý čtyřčlenný tým, který kolektivně zpracuje zadání, bude mít v čele svého dospělého vedoucího. Na pomoc připravili organizátoři studijní podklady. Pomocí těch studenti získají informace o právech dětí a třeba je inspirují k tomu, jak svůj výtvor pojmout. Uzávěrka prací je 31. října 2008. Více informací o soutěži se dozvíte na www.euromladez.eu.

Reklama

Výběr článků

Načítám