Hlavní obsah

Vybrané školy mají nové technické učebny, program Nadace ČEZ pokračuje

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenadvacet základních a středních škol může nově využívat moderního vybavení učeben přírodovědných a technických předmětů. O rozdělení darů Nadace ČEZ v celkové výši 3,8 miliónů Kč spolurozhodovala i veřejnost, která pomocí více než 600 tisíc hlasů určila, které školy mají nadační příspěvek dostat. Grantový program bude příští rok pokračovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Grantový program Oranžová učebna vyhlásila Nadace ČEZ poprvé letos na jaře. „Jeho cílem je zkvalitňovat výuku technických a přírodovědných předmětů na základních, středních a vyšších odborných školách,“ říká ředitel nadace Ondřej Šuch.

O nadační příspěvek podle něj požádalo přes 800 škol, z nichž jednadvacet peníze na moderní vybavení učebny fyziky, chemie či výpočetní techniky získalo.

„Studenti a pedagogové se tak dočkali nových výukových simulátorů, speciální výpočetní techniky, interaktivních tabulí a dalších moderních výukových pomůcek. Maximální částka jednoho příspěvku je 200 tisíc korun,“ doplňuje Šuch.

Obrovský zájem byl o internetové hlasování, kdy veřejnost mohla přímo říci, které školy by podle jejího názoru měly nadační příspěvek dostat. Celkem zaslalo svůj hlas 614 tisíc lidí ze všech regionů České republiky. „V zapojování veřejnosti do rozdělování nadačních příspěvků chceme pokračovat, je to pro nás skvělá zpětná vazba o potřebách jednotlivých regionů“, ujišťuje Šuch.

Pro velký zájem vyhlásí Nadace ČEZ grantový program Oranžová učebna opět na začátku příštího roku. Bližší informace najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám