Hlavní obsah

Vrahem je... sexuální robot

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I sexuální roboti se mohou v rukou hackerů změnit ve vražednou zbraň. Podle amerického deníku The Daily Star to tvrdí hongkongská právní firma ONC Lawyers v časopise Lexology.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Průmysl nabízející sexuální „loutky“ zažívá v době koronavirové pandemie rozkvět. Právníci ale upozorňují, že mnoho robotů včetně těch sexuálních má schopnost „fyzicky manipulovat s okolím“ a „ovládat nástroje“, což by při jejich zneužití mohlo vést ke katastrofě.

Místo lidí roboti. Čeští vědci vyvinuli unikátní skladovací systém

Domácí

Podle ONC Lawyers mohou být i „nenároční sexuální roboti stejně nebezpeční“ jako bojové technologie využívající umělou inteligenci. Právnická firma také cituje Nicka Pattersona, který přednáší kybernetickou bezpečnost na australské Deakin University.

„Ve srovnání se sofistikovanějšími zařízeními, jako jsou mobily a počítače, by bylo hackování moderních robotů včetně sexbotů hračkou,“ soudí Patterson.

Robot od Hyundai může sloužit v záchranných misích

AutoMoto

„Hackeři mohou hacknout robota nebo robotické zařízení a získat plnou kontrolu nad jeho rukama, nohama a připojenými nástroji, jako jsou nože či svařovací zařízení. Jakmile budou roboti hacknuti, lze je využít k provedení fyzických akcí,“ podtrhuje článek od ONC Lawyers.

Reklama

Výběr článků

Načítám