Hlavní obsah

Více než polovina absolventů středních škol obdržela dodatek k osvědčení

Novinky,

Dodatek k osvědčení Europass dostalo letos více než 54 tisíc vyučených a maturantů. Celkem se do vydávání zapojilo 586 středních škol. Dodatek se přikládá k maturitnímu vysvědčení, výučnímu listu a vysvědčení o závěrečné zkoušce a popisuje obsah a úroveň studia, převážně tedy obecné a odborné kompetence absolventa. Užitečný je při hledání práce či zahraničního studia.

Foto: David Ryneš, Novinky

Počet absolventů středních škol, kteří obdrželi dodatek k osvědčení ve školním roce 2015/2016

Článek

„Školy, které se zapojily, svým absolventům zajišťují užitečný dokument, který jim usnadňuje vstup na trh práce v rámci Evropské unie. Absolventi si mohou dodatek přiložit k životopisu a použít ho zejména v případě, že se ucházejí o práci nebo brigádu v zahraničí,“ říká Sylvie Boumová, koordinátorka Národního centra Europass ČR.

Lze o něj zažádat zpětně

Dodatek k osvědčení ocení zaměstnavatelé nebo personalisté zejména ve Velké Británii a Německu. Dodatek obdrželo 53 procent všech absolventů středních škol, a to v českém a jednom z cizích jazyků. Z cizojazyčných verzí je tradičně největší zájem o dodatky v angličtině.

Vydávání dodatků je dobrovolné a bezplatné, proběhlo na 48 procentech všech středních škol. Pokud absolvent dokument od školy neobdržel nebo studoval v době, kdy škola tento dokument ještě nevydávala, může si o něj zdarma zažádat individuálně. Bližší informace jsou k dispozici zde.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám