Hlavní obsah

V Praze proběhne veletrh vysokých škol

Novinky,

Ve čtvrtek 1. února se v prostorách Fakulty stavební ČVUT na adrese Thákurova 7, Praha 6 bude konat třetí ročník Veletrhu pražských veřejných vysokých škol. Zájemcům o studium z řad středoškolských studentů se zde skrze expozice a přednášky představí fakulty a studijní obory z osmi univerzit.

Foto: ČVUT

Veletrh proběhne v prostorách Fakulty stavební ČVUT.

Článek

Na veletrhu se představí Akademie výtvarných umění (AVU), Akademie múzických umění (AMU), Česká zemědělská univerzita (ČZU), Univerzita Karlova (UK), Vysoká škola ekonomická (VŠE), Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT), Vysoká škola uměleckoprůmyslová (VŠUP) a pořádající České vysoké učení technické.

Od obdobných vzdělávacích veletrhů, které se v ČR pořádají, se tento odlišuje. Specifický je především tím, že jej pořádají přímo vysoké školy na své vlastní akademické půdě. Panuje tak snaha s uchazeči ihned navázat osobní komunikaci.

Tu zajišťují studenti, pedagogové i představitelé vedení univerzit. Z toho důvodu se také klade důraz na co největší otevřenost veletrhu – zájemcům je umožněn vstup zdarma.

Školy si předávají štafetu

Akce se bude soustředit převážně na sdělování studijních informací. Definujícím znakem všech zapojených VŠ má být vzájemná spolupráce a nabídka studia na jakékoli z nich.

Loňský ročník se uskutečnil na UK, předloňský na VŠE. Druhého ročníku se zúčastnilo v loňském roce přes dva a půl tisíce středoškoláků. Lze předpokládat, že v roce 2019 převezme štafetu další ze zastoupených pořadatelských škol. Více informací je zde.

Minulý týden se v Praze uskutečnil jiný vzdělávací veletrh, a to veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání jménem Gaudeamus. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám