Hlavní obsah

Ústecká Univerzita J. E. Purkyně získala projekty v celkové výši 53 127 000 Kč

Právo, ťas
Ústí nad Labem

Jako hlavní řešitel či spolupříjemce budou v letech 2011-2015 fakulty filozofická a životního prostředí Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) řešit celkem tři projekt. Získaly na ně 53 127 000 korun z grantu Ministerstva kultury ČR v programu Národní a kulturní identita.

Článek

První projekt, ve kterém je FF UJEP hlavním řešitelem, je zaměřen na „Společenské, kulturní a ideové transfery v historii příhraničního regionu severozápadních a severních Čech a jejich role pro jeho udržitelnost“. Celkové uznatelné náklady v tomto projektu činí 13 632 000 Kč.

Ve druhém projektu s názvem „Příběhy míst. Topografie soudobé paměti národa.“ je FF spoluředitelem spolu s Ústavem pro soudobé dějiny AV ČR. V tomto projektu činí celkové náklady 20 163 000 Kč (z toho pro FF UJEP 7 164 000 Kč).

Třetí projekt nese název „Surovinové zdroje pro obnovu kulturního dědictví“. Spolu s Výzkumným ústavem anorganické chemie se na jeho řešení budou podílet FF a FŽP UJEP v částce 2 980 000 Kč. Celkové uznatelné náklady pro tento projekt jsou 19 332 000 Kč.

„Filozofická fakulta bude v rámci projektů realizovat výzkum zaměřený na problematiku příhraničního regionu severozápadních a severních Čech," upřesňuje děkanka fakulty Michaela Hrubá.

Podle ní tak vzniknou i nová pracovní místa pro výzkumné pracovníky. "Budeme moci též zapojit do výzkumu ve větší míře doktorandy. Je to velká výzva a zároveň velký úkol, který doufejme přispěje také k tomu, že naše fakulta bude i nadále vnímána jako pracoviště nejen vzdělávací, ale především také vědecko výzkumné - snad si toho všimnou i úředníci na MŠMT," vyjádřila se děkanka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám