Hlavní obsah

Přihlášky do Zlatého Ámose půjde posílat už příští týden

Žáci ZŠ a středoškoláci mohou už od soboty příštího týdne posílat přihlášky do 27. ročníku ankety o nejoblíbenějšího kantora Zlatý Ámos. Právě k 5. říjnu se váže tradičně start soutěže i Světový den učitelů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vítězka ankety Zlatý Ámos 2018 Pavlína Kopáčiková

Článek

„Zlatý Ámos je ovšem o dva roky starší než Světový den učitelů. Hezky se tak spojují dva významné svátky, světový a český,“ odkázal ředitel ankety Ladislav Hrzal na pravidelné finále 28. března na tuzemský Den učitelů, což je výročí narození Jana Amose Komenského.

Stovka podpisů

Přihlásit pedagogy mohou pouze žáci základních a středních škol. Musejí napsat stručnou charakteristiku svého kandidáta, popsat jednu společně prožitou příhodu a sehnat podpisy 100 osob, které s přihláškou souhlasí. Podepsat se mohou nejen žáci školy, ale i rodiče žáků, kolegové nominovaného kantora.

Všechny správně podané přihlášky postupují do regionálních kol.

Foto: Jiří Mach, Právo

Školský ombudsman a ředitel ankety Zlatý Ámos Ladislav Hrzal

„Vítězství u vlastních žáků je to nejdůležitější. Pak už jde jen o to, vybrat v regionálních kolech, semifinále a finále jednoho Zlatého Ámose, reprezentanta všech nominovaných,“ dodal Hrzal.

Pravidla, přihlášku a další informace o 27. ročníku ankety Zlatý Ámos jsou na webu.

Na učitelství mě původně nechtěli vzít, přiznává držitelka Zlatého Ámose

Věda a školy

Letos v anketě zvítězila učitelka matematiky, češtiny a tělocviku Pavlína Kopáčiková z Vacova na Prachaticku v Jihočeském kraji.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám