Hlavní obsah

Ministerstvo školství vyčlenilo další peníze na rozšíření kapacit základních škol a školek

– Praha

Ministerstvo školství vyčlenilo na příští dva roky dalších 300 miliónů korun na rozšíření kapacity mateřských a základních škol v ČR. Dotace mají směřovat pro základní školy s 1. stupněm, základní školy v jedné budově se školkou a mateřské školy v Praze. Jejich zřizovatelé, obce nebo svazky obcí, mohou o peníze žádat do 31. října.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ministerstvo podpoří projekty škol ze svého Fondu rozvoje kapacit mateřských a základních škol. Školy mohou peníze žádat na komplexní řešení svých výukových kapacit, včetně tělocvičny.

V případě žádostí z hlavního města Prahy lze dotaci poskytnout jen na novostavby mateřských škol, uvedlo ministerstvo, které zveřejnilo podmínky získání dotací na webu.

Přístavby a rekonstrukce

Vznik fondu na rozšiřování kapacit mateřských a základních škol inicioval v roce 2014 tehdejší ministr školství Marcel Chládek (ČSSD).

V prvním roce fungování bylo podpořeno deset projektů za sto miliónů korun a do současné chvíle ministerstvo podpořilo dohromady 83 projektů za 770 miliónů Kč.

Podle Kláry Bílé z tiskového odboru ministerstva školství mateřské a základní školy nejčastěji žádaly o peníze na nástavby, vestavby, přístavby nebo rekonstrukce objektů. Nejvíce podpořených projektů je ve Středočeském a Jihomoravském kraji a v Praze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám