Hlavní obsah

ZŠ Habartov si na den dětí pozvala německé kamarády z partnerského Lengenfeldu

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci projektu "Sport a legrace nezná hranice" spolufinancovaného ZŠ Habartov a Evropským fondem pro regionální rozvoj investice do vaší budoucnosti se habartovským žákům znovu dostalo možnosti oslavit svátek dne dětí spolu s německými kamarády. A slavilo se sportem, kulturou i zábavou.

Foto: Aleš Plevka

Zahájení Dne dětí pro žáky druhého stupně proběhlo tradičně na školním hřišti

Článek

Prvního června je u nás dobrým zvykem opustit školu a oslavit dětský svátek mimo lavice a třídy. Po poslední čtyři roky se stala oslava mezinárodní, poněvadž na ni jezdí žáci z partnerské lengenfeldské školy. Čtyři desítky z nich dorazily i letos. Pro všechny děti byl připraven pestrý program, kterému tradičně dominovalo sportovní zápolení.

Po krátkém oficiálním zahájení se převážně sportovní dopoledne rozběhlo. Žáci čtvrtých a pátých tříd, včetně poloviny dětí z Lengenfeldu, se mohli těšit na fotbalový turnaj, který si pro ně připravila místní TJ Baník Habartov. Prvňáčci, druháčci, třeťáci a děti školkou povinné se vydali do příměstského lesa, kde si pro ně pracovnice domu dětí přichystaly zábavnou vycházku doprovázenou plněním nejrůznějších úkolů.

Žáci druhého stupně se účastnili míčového trojboje složeného z basketbalu nebo florbalu a následně kopané a vybíjené. Zde mezi sebou soupeřili žáci paralelních tříd. Našim sedmákům se pak soupeřem stala druhá polovina Lengenfeldských. Mraky v tu dobu ještě udržely svůj náklad, a tak vše proběhlo dle plánu.

Po poledni došlo na vyhlášení výsledků. Tentokráte byli oproti loňsku Češi úspěšnější, a tak díky 7.A zůstalo vítězství doma. V bitvě šesťáků se více dařilo áčku a v klání osmiček a devítky byli šikovnější osmáci. Všichni bez rozdílu se však mohli těšit na bohatou nadílku sladkostí. Němečtí kamarádi si navíc jako bonus odvezli dva dárkové koše. Na oplátku nám jako malý dárek přivezli ping-pongové a badmintonové sady, které Češi využijí v hodinách tělocviku.

Následovala pauza na oběd a pak již bylo na pořadu dne zábavné odpoledne se soutěžemi, atrakcemi a vystoupeními, na jehož organizaci se výrazně podílelo i město Habartov. Němečtí kamarádi si za doprovodu našich žáků užívali všech atrakcí a i jejich osobní papírové tašky se brzy začaly plnit dalšími vysoutěženými dobrotami.

Posledním bodem společného programu se stalo loutkové divadelní představení. Místní divadélko Kahánek si připravilo pohádku, kterou předvedlo jak v českém tak i německém provedení. Žáci z Lengenfeldu poté okolo půl páté nasedli do autobusu a zamířili domů, kde je čekala jejich vlastní akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám