Hlavní obsah

Zpěvák Voxel představí ve Vsetíně své debutové All boom!

Novinky, Klára Blažková

Zpěvák a multiinstrumentalista Václav Lebeda alias Voxel, Hvězda internetu v anketě Český Slavík 2014, sympatický dvaadvacetiletý mladík s kytarou, vystoupí 22. května v malém sále Domu kultury Vsetín, kde mu od 20.00 hodin bude dělat support valašskomeziříčský Ptakustik.

Foto: promo VOXEL

Vašek Lebeda - VOXEL

Článek

Jeho pseudonym sice tvoří sloučenina latinského výrazu pro hlas a název hlásky počátečního písmena zpěvákova příjmení, ale hlasový projev není to jediné, čím (se) dvaadvacetiletý Voxel baví.

Vystudoval gymnázium. Studium na Pedagogické fakultě Západočeské univerzity v Plzni obor popularizace hudební kultury dobrovolně ve 3. ročníku opustil. V 5 letech začal s hrou na flétnu a klavír. Ve 13 letech postavil svou první kapelu, chtěl se věnovat klasice a studovat hru na klavír na konzervatoři, vzápětí své rozhodnutí změnil a jeho žánrem se stal punkrock.

Od 15 let je na sólové dráze. Věnoval se elektropopu a v roce 2012 nadobro zakotvil v popovém žánru. Přelomem byl hit „V síti“, jež otextoval Xindl X. Texty dalších singlů Hitmaker a Superstar napsal Pokáč, se kterým Lebeda občas vystupuje v duu.

V roce 2013 se stal na hudebních cenách Óčka Objevem roku a v roce 2014 Hvězdou internetu s písní „V naší ulici“ v anketě Český Slavík Mattoni.

V současné době se věnuje vlastní koncertní tvorbě a aktuálně jede s kapelou UDG, O5ček koncertní turné. V květnu 2014 vydal své debutové album All Boom!, které zaznamenává spíše starší repertoár a obsahuje i dosavadní singly. Během dvou let své sólové kariéry se však od původního elektropopu Voxel posunul spíše ke kytarovému písničkářství, nové album plánuje pojmout více akustičtěji.

Předskokanem bude Vašku Lebedovi zpěvák Tomáš Ptáček, zvaný Ptakustik, muž velkého vzrůstu i srdce, který se začátkem roku 2013 rozhodl vytvořit svůj sólový akustický projekt. Bývalý zpěvák a kytarista kapely Punkhart se tak nově představí sólově jen s looperem a svou španělkou. Pokud si myslíte, že z punkáče nelze udělat folkaře, tak se možná mýlíte, ale možná máte i pravdu...

Předprodej vstupenek probíhá v kině Vatra. Více na: www.dkvsetin.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám