Hlavní obsah

Zpěvačka Věra Martinová připomíná třicet let sólové kariéry „zlatou kolekcí“ Jako dřív

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exkluzivní 3CD Zlatá kolekce Věry Martinové s názvem Jako dřív připomíná třicet úspěšných let této zpěvačky na sólové dráze. A novinkami také prezentuje její aktuální současnost. Jde o první velký výběr největších hitů interpretky z let 1986 - 2016.

Foto: archiv Supraphon

Aktuální 3CD výběrové album Věry Martinové přináší celkem 62 písniček.

Článek

Toto zcela výjimečné trojalbum, které vydává Supraphon, představuje všechny dosavadní hudební proměny Věry Martinové. Dokazuje bohatost hudebních stylů, jimiž prošla, nebo se nechala inspirovat. Připomíná také řadu excelentních autorů či hudebních seskupení, s nimiž Věra Martinová v minulosti spolupracovala.

Byť je často nazývána "první dámou české country" či "stálicí domácí populární hudby", sama se cítí být především muzikantkou tělem a duší, která je otevřena všem hudebním inspiracím a vlivům. A chce své posluchače příjemně překvapovat pěknými písničkami s kvalitními texty.  Dvaašedesát písniček, které se dostalo na tento reprezentativní výběr, je toho důkazem.

Vedle původních písniček, které domácí autoři (především Pavel Krejča) napsali přímo pro Věru Martinovou (Ó, pane náš, Toulavý džíny, Nebe, peklo, ráj, Až na vrcholky hor, Malý dům pod skálou a mnohé další), posluchači najdou také několik převzatých skladeb, ať už jde třeba o Pár havraních copánků (z repertoáru nesmrtelného Elvise Presleyho), ruskou lidovou Modrý safarán, což byla písnička, kterou kdysi proslavil Waldemar Matuška, nebo zpěvaččin velký hit Dál jen vejdi (Angel Of The Morning).

Na svém aktuálním výběru Věra Martinová jasně dokazuje, že je výraznou osobností naší hudební scény s nezaměnitelným stylem. Nejen více než šedesátka písniček, ale ostatně i žánrová proměnlivost jejích skladeb hovoří za vše.

Reklama

Výběr článků

Načítám