Hlavní obsah

Zpěváci Davide Mattioli a Andrea Andrei a kytarista Dodi Battaglia vystoupí v zámku Ořechov

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italští zpěváci Davide Mattioli a Andrea Andrei vystoupí v sobotu 1. června v zámku Ořechov. Jako speciální host vystoupí v programu jejich hudební kolega z Itálie - uznávaný kytarista Dodi Battaglia se skupinou POOH. Koncert proběhne v rámci Insieme 2 Tour.

Foto: archiv Davide Mattioli

Davide Mattioli a Eros Ramazzotti.

Článek

Oba dnes už i v Česku známí a populární interpreti sázejí nejen na "staré známé" italské písničky, dnes už doslova evergreeny, ale mají ve svém repertoáru i vlastní skladby.

Přitom se nevzdávají ani italské kantilény ani hitů, kteří před nimi proslavili jiní italští zpěváci - například z repertoáru slavného Erose Ramazzottiho natočili cover verzi hitu Fuoco Nel Fuco, v němž si s nimi zazpívala italsky i Helena Vondráčková. A byl z toho rovněž povedený videoklip, který se točil loni v létě Itálii.

Dvojice italských zpěváků už není našemu publiku samozřejmě neznámá. Zatímco Davide Mattioli se představil tuzemskému publiku prostřednictvím písniček skupiny DAMICHI, kterou vedle něj tvořili ještě italská zpěvačka Chaira Grilli a český zpěvák a hitmaker Michal David, Andrea Andrei se objevil v Praze o několik let později. Ale i on stačil upoutat české publikum svými i převzatými skladbami.

Oba interprety, kteří se na koncertech, společných nahrávkách a videoklipech spojili a tvoří tandem, pojí hodně společného. Není to jen hudba slunné Itálie, v mnohém mají tito dva sympatičtí elegáni i podobné osudy. Oba si prošli řadou pěveckých soutěží, festivalů i štací, aby nakonec zakotvili v Česku.

O tom, že na jevišti umějí udělat zábavnou show, svědčí nejen řada koncertů v Česku, ale i ohlas, který je provází na festivalech a písničkových soutěžích (například koncem roku 2012 vyhráli na festivalu ve St. Petěrburgu Ruského slavíka). Příznivce však mají nejen v Rusku, kam se často vracejí, ale také v rodné Itálii.

Koncerty, na nichž vystupují Davide Mattioli a Andrea Andrei, jsou žádána právě kvůli jejich bezprostřednosti, umění navázat kontakt s posluchači a pohodě, kterou umějí interpreti vykouzlit na jevišti.

Vystoupení populárních italských zpěváků, přičemž hostem bude kytarista Dodi Battaglia se skupinou POOH, začne ve 20 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám