Hlavní obsah

Zoologická zahrada v Brně se dočkala druhého vstupu

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po mnohaleté snaze pracovníků brněnské zoologické zahrady o zřízení druhého vstupu do areálu, se dnes, v pondělí 2. července, druhý vstup otevírá. Zatím jde pouze o sezónní vstup u odstavné plochy v Kníničkách. Hlavním důvodem je větší pohodlí pro návštěvníky.

Foto: Jiří Smutný

Dosavadní vstup do brněnské zoo

Článek

„Odpadne tak nutnost vracet se několik set metrů zpět z Kníniček ke klasickému vstupu. Přímo u odstavné plochy si v pokladně všichni zájemci koupí vstupenky a do zoo se dostanou hned na druhé straně silnice pod Beringií,“ vysvětlil ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Jako dočasná pokladna poslouží dřevěný prodejní stánek v bývalém areálu VUT, a to hned u vjezdové brány. Platba bude možná pouze v hotovosti. Po zakoupení vstupenek přejdou návštěvníci na druhou stranu vozovky. Pro zajištění bezpečnosti při přecházení komunikace bude zřízen dočasný přechod pro chodce. První, co návštěvníci za novým vstupem uvidí, bude expozice lišek polárních.

Vzhledem k nutnosti získat povolení od nejrůznějších institucí bude přechod hotový až za několik týdnů. „Po dokončení přechodu to bude sice dočasný, ale plnohodnotný vstup. Doufáme, že se tím uleví hlavním pokladnám a zároveň bude přístup do zoo pro všechny návštěvníky příjemnější a rychlejší,“ doplnil Martin Hovorka.

Sezónní vstup bude možný denně od 9 do 17 hodin až do konce srpna. V září bude otevřen o víkendech a svátku.

Reklama

Výběr článků

Načítám