Hlavní obsah

ZOO Zlín oslaví Mezinárodní den supů

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobota 7. září bude v ZOO Zlín patřit oslavám Mezinárodního dne supů, které se uskuteční v zoologických zahradách a ochranářských organizacích na celém světě.

Foto: Leona Roháčková
Článek

Pro návštěvníky jsou připravena mimořádná krmení s odborným výkladem zoologa. Uskuteční se v 11 hodin v průchozí voliéře supů a ve 13 hodin před expozicí Asijská step. Ve 14 hodin bude na nádvoří zámku Lešná k vidění krmení uměle odchovávaného mláděte. 

Pro děti jsou od 10.30 do 15 hodin připraveny výtvarné a pracovní dílny Co nevíte ze života supů a zajímavý kvíz. Po úspěšném absolvování všech stanovišť obdrží každý šikula malý dárek.

ZOO Zlín se chovu supů, jejich ochraně a reintrodukci věnuje úspěšně již několik let. "V současné době chováme šest druhů supů. Supa Rüppellova, himálajského, bělohlavého, mrchožrouta a kapucína mohou návštěvníci pozorovat v expozicích. Sup hnědý je zatím umístěn v chovatelském zázemí," uvedl kurátor zahrady Pavel Shromáždil.  

Reklama

Výběr článků

Načítám