Hlavní obsah

Zoo Jihlava bude mít načas netradiční obyvatele

Novinky, Martina Rychetská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zoo Jihlava při unikátní sochařské výstavě, která bude zahájena vernisáží 8. srpna v 11 hodin před expozicí tygrů a potrvá až do 12. září, představí hliněné sochy zvířat z dílny Volšové ruce při organizaci Domov ve Zboží.

Foto: Martina Rychetská
Článek

„Vernisáž výstavy v příjemném prostředí parku před expozicí tygrů zahájí první náměstek hejtmana Kraje Vysočina Pavel Franěk, který nad výstavou převzal i záštitu, dále také Daniel Škarka, člen Rady města Jihlavy, Jan Vašák, ředitel Zoo Jihlava, Josef Procházka, ředitel Domova ve Zboží, Jaromír Dubský, vedoucí dílny Volšové ruce a samozřejmě také její klienti, kteří jsou autory vystavených soch,” informoval Martin Maláč, tiskový mluvčí Zoo Jihlava.

„V den vernisáže si navíc návštěvníci zoo sami budou moci vyzkoušet práci s hlínou,” dodal mluvčí.

Celkem devět klientů této dílny pracovalo na sochách ze šamotové hlíny metodou modelování určenou především nevidomým. „Postupem času se však ukázalo, že je metoda vhodná i pro další zdravotně postižené výtvarníky, kteří nemohou využít klasického řemeslně-výtvarného vzdělání. Při práci s touto hlínou se totiž například na rozdíl od klasické keramiky nepoužívá voda ani žádné další nástroje,” uvedl Martin Maláč.

Další informace na www.zoojihlava.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám