Hlavní obsah

Znojemští zastupitelé schválili dotace pro neziskové organizace na boj proti koronaviru

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojemští zastupitelé projednávali v pondělí 18. května výši financí na společný boj proti koronaviru. Podporu neziskovým organizacím deklarovala radnice již v březnu v rámci přijímaných ekonomických opatření v Plánu prevence a podpory města Znojma.

Foto: Městský úřad Znojmo

Znojmo - ilustrační foto

Článek

Oblastní charitě Znojmo schválili zastupitelé v rámci individuální dotace na ochranu pracovníků a uživatelů sociálních služeb 100 000 korun.

"Ochránit bylo a je nutné nejen zaměstnance charity, ale také uživatele převážně terénních sociálních služeb, kterými jsou zejména senioři (celkem jich je na 400). Charita rovněž zřídila sběrné místo pro sběr a následný výdej roušek, osobám bez přístřeší roušky roznáší a rozdává také potravinové balíčky získané z potravinové sbírky," informovala Zuzana Pastrňáková, tisková mluvčí města.

Dobrovolnickému centru ADRA navýšili zastupitelé dotaci o 50 000 korun na celkových 150 000 korun na jejich celoroční provoz. Navýšení bylo nutné z důvodu zapojení sítě dobrovolníků do programu Potřebuji pomoct, díky němuž dobrovolníci zejména seniorům roznášeli roušky, zajišťovali nákupy potravin a drogerie a podobně.

Českému červenému kříži Znojmo zastupitelé schválili navýšení o 50 000 korun na celkových 450 000 korun na jejich celoroční činnost. Český červený kříž posílil tým dobrovolníků, kteří šijí a distribuují ochranné pomůcky, pomáhají zajištění nákupu a donášku léků seniorům či zdravotně postiženým osobám. Poskytují rovněž psychosociální pomoc všem, kteří se na ně v současné nelehké situaci obrátí.

Reklama

Výběr článků

Načítám