Hlavní obsah

Známý písničkář Jaroslav Wykrent se skupinou In Blue vystoupí v Kroměříži

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejen legendární hity jako Agnes, Slunečnice, Pentle růžová nebo To, co ti nejvíc závidím, ale i písně z aktuálního alba Už to prostě není ono zazpívá Jaroslav Wykrent během svého koncertu v pondělí 15. května v Domě kultury v Kroměříži. Písničkáře doprovodí skupina In Blue.

Foto: archiv autora

Zpívající básník Jaroslav Wykrent vystoupí v Kroměříži.

Článek

Přerovský rodák Jaroslav Wykrent patří k nejvýznamnějším hudebním skladatelům a textařům české populární hudby. V šedesátých letech minulého století byl jedním z původních členů bigbeatové skupiny Synkopa. Poté začal vystupovat s kapelou Flamingo, která doprovázela zpěváky Marii Rottrovou a Petra Němce.

Tehdy se proslavil nejen svými písněmi, ale také jako textař Marie Rottrové. Nezapomenutelná je skladba Lásko, ale slovy opatřil i její další písně jako Ty, kdo jdeš kolem, Řeka lásky, Jizva na dlani nebo Střapatá nohatá. Jeho výrazná umělecká osobnost se úspěšně rozvíjela, klubové vystupování mu vyneslo pověst uznávaného písničkáře.

Wykrentova umělecká činnost je však podstatně širší – kromě toho, že mu vyšlo několik sólových alb, spolupracoval také s televizí, divadlem a rozhlasem. Je autorem několik básnických sbírek.

Po vážných zdravotních problémech, které na čas přerušily jeho hudební aktivity, se vrátil na jeviště především jako host Marie Rottrové.  

V říjnu 2014 mu vyšlo CD s názvem Už to prostě není ono, na kterém předložil osobní leporelo folkových balad, rockové přímočarosti a bluesových pocitů za doprovodu muzikantů skupiny In Blue, která ho doprovází i na koncertech v sestavě Petr Stojan, Petr Vyňuchal, Ivan Němeček, Rudolf Březina, Radek Hrůza a Ivo Kolařík. V Kroměříži ale kapela vystoupí v komorním složení.

Koncert zpívajícího básníka Jaroslava Wykrenta proběhne v Hudebním sále Domu kultury v Kroměříži. Začátek vystoupení je ve 20 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám