Hlavní obsah

Zmateného mladíka v červených trenkách prý honili po Žižkově démoni

Novinky, Vratislav Konečný

Žádní pokémoni, rovnou démoni vyhnali do žižkovských ulic mladíka, který pobíhal jen v trenkách mezi lidmi. Než ho pražští strážníci dostihli a předali lékařům, měl dotyčný vážné obavy o svůj život a stále výkřiky žádal o pomoc. Nakonec skončil na psychiatrii.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V neděli v půl osmé večer prováděli strážníci z Prahy 3 kontrolní činnost v Jagellonské ulici. Tam je oslovil kolemjdoucí muž s tím, že v nedaleké prodejně potravin běhá mladík jen v červených trenýrkách a pokřikuje.

Strážníci poté zjistili, že mladík utekl směrem do Velehradské ulice. Hlídka ho nakonec dostihla na náměstí Jiřího z Poděbrad. Strážníkům nadiktoval osobní údaje a neustále křičel o pomoc s tím, že ho pronásledují démoni, kteří ho zabijí.

„Protože začal být agresivní a ohrožoval sebe i strážníky a nekontroloval své chování, hlídka proti němu zakročila a přiložila mu služební pouta. I s pouty na rukou byl agresivní, kopal kolem sebe a vykřikoval. Vzhledem k jeho duševnímu stavu strážníci na místo přivolali záchrannou službu. Ta ho následně za asistence hlídky převezla na psychiatrii," informoval mluvčí Městské policie Praha Jan Čihák.

Reklama

Výběr článků

Načítám