Hlavní obsah

Złota Linia poprvé v Praze

Novinky, Kamila Biddle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělecká skupina Złota Linia, která sdružuje zejména polské umělce, v současné době představuje díla sedmadvaceti svých členů na výstavě v pražské Latin Art Gallery. Jedná se o první expozici skupiny a jejich hostů v Praze. Akci mimo jiné zaštítilo Velvyslanectví Polské republiky v Praze.

Foto: Ondřej Doucha

Na vernisáži výstavy se sešla většina umělců skupiny Złota Linia, kteří vystavují v pražské Latin Art Gallery.

Článek

Umělecká skupina Złota Linia vznikla v roce 2008. První výstava se konala v květnu 2009 na umělecké farmě "Stara Winiarnia" v Mszanie Dolnej blízko Krakova. Od té doby se květnová výstava, tzv. „Majówka“, každoročně opakuje a počet umělců se po letech vyšplhal na 82.

„Jedná se o jedinečný vhled do současné polské umělecké tvorby. Złota Linia se zaměřuje na celou řadu uměleckých forem od malby, grafiky, kresby, sochařství, keramiky, fotografie, instalace, poezie, hudby až po tanec, čímž se odlišují od jiných uměleckých sdružení,“ uvedla Alena Mrázová.

„Těší mne, že můžeme v Praze poprvé představit alespoň zlomek osobitého polského umění členů této skupiny a jejich hostů z Ukrajiny, Čech, Norska, Švýcarska a Venezuely,” dodala.

Expozice Złota Linia v Praze bude pro veřejnost otevřena v pražské v Latin Art Gallery od 3. do 31. května. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám