Hlavní obsah

Zloděje mezi potravinovými regály natočila průmyslová kamera

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté z Obvodního oddělení Zdice pátrají po trojici neznámých zlodějů, kteří již ve dvou případech navštívili prodejnu ve Zdicích, kde odcizili zboží přímo z prodejních regálů. Netušili však, že po celou dobu je natáčela průmyslová kamera, která detailně zaznamenala jejich jednání a obličeje.

Foto: archiv PČR Beroun

Trojice na kamerových záběrech.

Článek

Poprvé navštívili prodejnu 29. září. Přistoupili k regálům, kde začali nepozorovaně zboží zastrkávat pod bundu. V obchodě kradli potraviny. Pachatelé byli tři a policisté nepochybují o tom, že se znají a páchají trestnou činnost společně.

Druhý případ byl zaznamenán 15. listopadu, kdy do stejné prodejny přišli dva muži z této trojice a opakovali své jednání stejným způsobem.

Díky kamerovému systému Městské policie Zdice se podařilo zjistit, že tito pachatelé se ve městě pohybovali 15. listopadu, konkrétně kolem kostela. S největší pravděpodobností se nejedná o obyvatele Zdic ani přilehlého okolí. Hodnota odcizeného zboží v obou případech zatím nepřesáhla pětitisícovou částku, aby jejich jednání naplnilo skutkovou podstatu trestného činu.

„Policisté nevylučují, že se obdobného jednání dopustili nebo dopouštějí i na jiných místech. Navíc v případě, že některý z pachatelů byl v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, dopouští se trestného činu krádež i v případě, že odcizí věc, jejíž hodnota je menší než pět tisíc korun,” informovala mluvčí Policie ČR v Berouně Marcela Pučelíková.

Veškeré poznatky, které by vedly k identifikaci pachatelů a následnému dopadení, mohou občané sdělit policistům na Obvodním oddělení Zdice, nebo na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám