Hlavní obsah

Zloděj vykrádal lázeňské pokoje, nevadil mu ani sprchující se host

Novinky, Milan Haluška
Aktualizováno

Za mřížemi nejspíš znovu skončí šestadvacetiletý muž, který v karvinském Rehabilitačním sanatoriu během března vykrádal pokoje hostů. Neváhal krást ani v pokoji, kde spala žena, nebo v jiném pokoji, kde byl muž v koupelně.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Nejprve se přes neuzamčené dveře zásobovací rampy stravovací objektu Rehabilitačního sanatoria v Karviné-Hranicích dostal do zaměstnanecké šatny, kde vypáčil šatní skříňky a odcizil mobilní telefon, peněženku s hotovostí a platební kartou šestačtyřicetileté ženy.

O pár dní později vylezl na střechu terasy, odkud se dostal na balkón a do pokoje. Uvnitř odcizil notebook. Do pokoje se vkradl i přesto, že v něm spala okradená dvaapadesátiletá žena.

„Ta se navíc vzbudila a pachatel i s odcizeným přístrojem utekl stejnou cestou. Krádeží způsobil škodu ve výši 20 000 Kč,” uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

V noci na 18. března v jedné z budov Rehabilitačního sanatoria vnikl muž do nezajištěného pokoje, kde odcizil volně položený notebook značky Acer v hodnotě 8000 Kč, doklady a finanční hotovost. Pacientce krádeží způsobil škodu bezmála 19 000 Kč.

A zřejmě mu to bylo málo. Ještě téže noci se totiž ve vedlejší budově vkradl do dalšího pokoje, kde odcizil mobilní telefon, doklady a peníze. Čtyřiasedmdesátiletému klientovi lázní, který v době krádeže byl v koupelně, způsobil škodu ve výši 500 Kč.

Lázně už mu zřejmě nevoněly

O dva dny později v městské části Ráj přelezl plot pozemku se zahradní chatkou. Uvnitř odcizil mobilní telefon, peněženku s hotovostí a doklady 73leté ženě. Vzniklá škoda činí bezmála 5000 Kč.

Krádeží se muž dopustil i přesto, že byl pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Z věznice byl propuštěn v září 2012. V záznamu rejstříku má recidivista celkem 11 záznamů.

Nejspíš skončí znovu za mřížemi

„Pachateli bylo sděleno podezření ze spáchání porušování domovní svobody, přečinu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,” informovala mluvčí.

Krádeže budou řešeny formou zkráceného přípravného řízení s návrhem vazebního stíhání pachatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám