Hlavní obsah

Zloděj se soustředil na vykrádání aut

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Šlapanicku řádil v pondělí 17. října v noci zloděj, který se zaměřil na auta. Vykradením a poškozením celkem pěti aut způsobil škodu za více než 200 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

"V Mokré se dostal násilím přes zámek předních dveří do zaparkovaného osobního auta Škoda Octavia, odkud odcizil navigaci," uvedl tiskový mluvčí Policie JMK Bohumil Malášek s tím, že škoda je v tomto případě přes dvacet tisíc korun.

Do dalšího vozu se zloděj vloupal ve stejné obci. Na parkovišti před restaurací se po rozbití okna dostal do dodávky Mercedes, ze které si odnesl jen kabel k navigaci. I tady ale způsobil poničením auta dvacetitisícovou škodu. Ještě větší smůlu měl majitel vedle zaparkované dodávky VW Transportér, do které se pachatel vloupal, ale nenašel nic, co by se mu líbilo.

Na jiném místě zaparkovaná Škoda Fabia už zloději nabídla vcelku zajímavý lup. "Odnesl si autorádio, sadu kompletních zimních pneumatik a několik hudebních CD. Způsobil škodu za nejméně šedesát tisíc korun," konstatoval Malášek.

Ve Tvarožné nejspíš na stejného zloděje čekala nejzajímavější kořist. Ze zaparkovaného VW Passat zmizel středový řídící panel s rádiem a navigací. Majitel vyčíslil škodu na více než sto tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám