Hlavní obsah

Zlínští strážníci mají k dispozici mobilní operační pracoviště

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Městská policie Zlín od třetího lednového týdne disponuje novým služebním vozidlem. Renault Master je vybaven speciální skříňovou nástavbou, která obsahuje všechny důležité technologie a prvky technické podpory k vytvoření velitelského a řídicího pracoviště přímo v terénu.

Foto: Městská policie Zlín

Mobilní operační pracoviště.

Článek

„S ohledem na současný vývoj bezpečnostní situace v Evropě i na krizové situace, se kterými jsme se v posledních letech setkali, jsme delší dobu pociťovali potřebu pořízení mobilního operačního pracoviště. Hledali jsme takové řešení, které umožní práci členům krizového štábu, strážníkům a dalším příslušníkům Integrovaného záchranného systému přímo na místě dané události,“ uvedl náměstek primátora Ondřej Běták, do jehož kompetence patří vedle krizového řízení také městská policie.

„Vozidlo však budeme využívat nejen při řešení mimořádných událostí či při zvláštních bezpečnostních opatřeních, ale koncipovali jsme jej také jako mobilní služebnu pro okrajové části Zlína a své využití najde i v oblasti prevence kriminality,“ doplnil jeho slova Milan Kladníček, ředitel Městské policie Zlín.

Součástí autonomního technického řešení je výsuvný pneumatický teleskopický stožár s otočným manipulátorem (výsun do výše 5,6 m), na němž jsou umístěny dvě kamery (kamera s vysokým rozlišením a thermokamera).

„Pod manipulátorem je připevněna pevná kamera s vysokým rozlišením. Řešení umožňuje připojení na metalickou i optickou síť, disponuje také připojením na internet,“ dodal ředitel městské policie.

Posádku mohou tvořit až čtyři osoby a operátor. Počítá se rovněž s integrací kamer do městského kamerového dohlížecího systému.

Reklama

Výběr článků

Načítám