Hlavní obsah

Zlínský zámek chystá Zlín Design Market

Novinky, Kateřina Martykánová

Zlín Design Market se o víkendu 24. a 25. listopadu otevře všem, kteří mají zájem nakoupit neotřelé výrobky. K mání budou oděvy a módní doplňky, šperky, interiérový design a mnoho dalších kvalitních českých výrobků.

Foto: Zlínský zámek o.p.s.
Článek

Akce se koná už popáté. Stejně jako v předchozích letech nabízí akce prostor designérům představit svá originální díla a nabídnout je k prodeji. Pro návštěvníky je to příležitost k nákupu nevšedních kousků z oblasti módy, šperků, bytových doplňků či grafiky, ručně vyráběných hraček a třeba tak pořídit jedinečné vánoční dárky.

„Cílem projektu je propojovat všechny generace a vzájemně sdílet novinky ze světa designu,“ uvádí za organizátory Miroslava Ptáčková.

Zastoupeno bude více než 60 designérů. „Kromě již tradičních značek bude letos zastoupena téměř polovina těch, s nimiž se zde návštěvníci setkají poprvé,“ dodává Ptáčková.

Tím hlavním je prodejní přehlídka autorských designových děl, na kterou navazují i oblíbené kreativní workshopy. Během nich mají návštěvníci možnost vyzkoušet si různé výtvarné techniky jako například linoryt, malbu na sklo nebo textil apod.

„Každý rok se také snažíme přinášet návštěvníkům něco navíc. Novinkou letošního ročníku je i bohatý doprovodný program, během kterého se například detailněji ve Velkém sále představí tvorba některých vystavujících designérů. Rodiče menších dětí mohou využít bezplatného hlídání dětí v naší nové designové herně,“ doplňuje Ptáčková

Pátý ročník Zlín Design Marketu bude mít otevřeno v sobotu 24. listopadu od 10 do 20 hodin a v neděli 25. listopadu od 10 do 17 hodin. Vstupné na oba dny je 50 Kč, děti do 120 cm a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma.

V ceně je zahrnutý doprovodný program ve Velkém sále, výstava Jindřich Štreit a studenti – Nechci tě ztratit, výstava fotografií Zlína od Rudolfa Červenky, hlídání dětí v herně a přístup na workshop výroba vánočních pohlednic.

Za projektem stojí obecně prospěšná společnost Zlínský zámek, která ve spolupráci s městem Zlín usiluje o znovuoživení zámku a zpřístupnění jeho prostor veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám