Hlavní obsah

Zlínský magistrát chystá nová parkovací místa a další úpravy sídliště Jižní Svahy

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Výstavbu desítek nových parkovacích míst v ulicích Česká, Slezská a Moravská na největším zlínském sídlišti Jižní Svahy plánuje radnice v příštím roce.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Úprava chodníků na sídlišti Jižní Svahy.

Článek

„Na projekt, který zahrnuje také k opravy silnic, chodníků nebo dětských hřišť, město vyčlenilo 50 miliónů korun,“ informoval tiskový mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Jde o nejstarší část Jižních Svahů a lidé, kteří zde bydlí, si už pořádnou změnu zaslouží. Vždyť k večeru se nedá touto oblastí pomalu ani projet. Tahle lokalita má k standardům 21. století opravdu daleko,“ přiznal primátor Miroslav Adámek.

Změna v organizaci parkování bude razantní, stání na chodnících nahradí nová parkovací místa. „V lokalitě budou také předlážděny chodníky, dnešní často poškozené kachle nahradí vhodnější zámková dlažba. Počítáme také s opravou schodišť, rekonstrukcí dětských hřišť, výměnou laviček a dalšího mobiliáře, úpravou stanovišť na domovní a separovaný odpad i s novým systémem veřejného osvětlení,“ upřesnil tiskový mluvčí.

„Technickou dokumentaci máme připravenou, přes zimu bychom chtěli vysoutěžit dodavatele stavby a na jaře začít s práce,“ konstatoval radní Josef Novák, do jehož kompetencí patří doprava.

Chystané změny výrazně usnadní práci členům Integrovaného záchranného systému ve jmenované lokalitě. V současné době mají záchranáři, hasiči či policisté často velké problémy zasahovat, protože ulice jsou značně zúženy zaparkovanými automobily. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám