Hlavní obsah

Zlínský kraj přivezl z Regiontouru dvě ceny: za poutní stezky a golf

Novinky, Martina Žáčková

Jednou z nejočekávanějších událostí v tuzemském cestovním ruchu je každoroční vyhlašování cen pro nejlepší turistické produkty, weby či kampaně v rámci veletrhu Regiontour. Prvenství ve dvou z pěti kategorií si letos odvezl Zlínský kraj.

Foto: archiv Golf club Horal

Jednou z cen byl na Regiontouru odměněn golfový pobyt u hotelu Horal ve Velkých Karlovicích.

Článek

Velká cena cestovního ruchu, jejímž cílem je zviditelnit výjimečné a vysoce kvalitní počiny a upozornit na atraktivní novinky, byla vyhlášena ve čtvrtek 12. ledna v první den konání Regiontouru.

V kategorii Nejlepší turistický produkt zvítězily Poutní stezky východní Moravy - produkt určený turistům se zájmem o historii, kulturu, tradice a náboženskou tématiku.

Poznávání může být spojeno s pěším nebo cyklistickým putováním po stezce, která spojuje nejvýznamnější poutní místa na Moravě, s odpočinkem v lázeňských místech a gastronomickou turistikou.

„Na produktu pracujeme od roku 2008. V tomto a příštím roce, kdy oslavíme 1150 let od příchodu sv. Cyrila a Metoděje, jsou a budou tyto produkty aktualizovány a doplněny o prvky aktivního putování. Do jejich realizace je zapojeno široké spektrum subjektů. Zlínský kraj jako první v České republice, spustil pod názvem „Otevřené brány“ projekt průvodcovské služby ve vybraných kostelech. V roce 2011 dvacítku kostelů navštívilo na 100 tisíc turistů. Nabízíme pěší putování mezi Svatým Hostýnem a Velehradem, trasu je ale možné absolvovat i na kole,“ přiblížila vítězný produkt Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Další "zlato" do Zlínského kraje putuje do turistického resortu Valachy Velké Karlovice, který vyhrál kategorii Nejlepší golfový balíček. Oceněn byl tematický pobyt Golf v Beskydech

„Začali jsme ho nabízet v roce 2011, po dokončení nového devítijamkového Golfového hřiště Horal u našeho hotelu Horal. Pobytový balíček vznikl díky spolupráci s třemi dalšími golfovými hřišti v okolí – Čeladnou, Ostravicí a Rožnovem pod Radhoštěm,“ uvedl Michal Vala, marketingový manažer resortu Valachy.

Pobyt Golf v Beskydech mohou hráči využít při ubytování v hotelech Lanterna nebo Horal v resortu Valachy. V ceně je mj. zahrnutý volný vstup na všechna čtyři beskydská golfová hřiště vzdálená od sebe do půl hodiny cesty autem a volný vstup do hotelových relaxačních center a termálních bazénů Wellness Horal se slanou vodou o teplotě až 36°C.

„Díky tomuto propojení mohou hráči každý den strávit na jiném hřišti a večer relaxovat v moderních hotelových wellness centrech. Díky krásné přírodě Beskyd se přímo nabízí i spojení s dalšími aktivitami – turistikou či cyklistikou,“ dodal Michal Vala.

Reklama

Výběr článků

Načítám