Hlavní obsah

Zlínský kraj přihlásil projekt 14|15 BAŤŮV INSTITUT do národní soutěže muzeí

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínský kraj se uchází o ceny v prestižní národní soutěži muzeí Gloria musaealis 2013, a to hned ve dvou kategoriích. Do kategorie Muzejní publikace přihlásil knihu 14|15. Další přihlášku podal kraj do kategorie Muzejní počin roku.

Foto: Michaela Mitáčková

Představení publikace 14|15

Článek

Obě přihlášky, které Zlínský kraj posílá, mají vazbu k projektu 14|15 BAŤŮV INSTITUT.

Do kategorie Muzejní publikace roku kraj přihlašuje unikátní monografii Budovy č. 14 a 15 ve Zlíně - dědictví industriální sféry, zaměřenou na architektonické pojetí revitalizace funkcionalistických staveb Jiřího Voženílka. Tato kniha také prostřednictvím bohaté fotodokumentace představuje proměnu dvou objektů v průmyslovém komplexu Zlína. 

Do kategorie Muzejní počin roku se Zlínský kraj hlásí s realizovaným projektem 14|15 BAŤŮV INSTITUT, moderním integrovaným kulturním centrem Zlínského kraje v zrekonstruovaných továrních budovách.

„Vzhledem k rozsahu revitalizace, finančnímu objemu a kulturnímu přínosu, který přesahuje hranice jednotlivých uměleckých disciplín, je dílo považováno za unikátní muzejní počin roku 2013,” informovala o nominacích mluvčí Zlínského kraje Gabriela Sýkorová Dvorníková. 

Národní soutěž muzeí Gloria musaealis vyhlašuje Ministerstvo kultury České republiky společně s Asociací muzeí a galerií České republiky již po dvanácté. Cílem této prestižní soutěže je ukázat veřejnosti význam muzeí a galerií a ocenit jejich sbírkotvornou a vzdělávací činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám