Hlavní obsah

Zlínskému divadlu přibylo 2000 návštěvníků

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nárůstu počtu diváků se raduje Městské divadlo Zlín. V roce 2019 si do něho našlo cestu celkem 133 287 diváků, což je téměř o 2000 více než v roce předchozím.

Foto: MDZ
Článek

„O úspěšnosti či neúspěšnosti každého divadla rozhoduje divák. Jestli do něj chodí, nebo ne. Velmi nás proto povzbuzuje skutečnost, že jich ve Zlíně chodí tolik, navíc ještě více než o rok dřív,“ okomentoval ředitel divadla Petr Michálek.

Na repertoáru má Městské divadlo Zlín v současnosti 16 inscenací. Největšímu zájmu diváků se dlouhodobě těší komedie Splašené nůžky, Testosteron a Saturnin.

Na konci ledna se mohou diváci MDZ těšit na českou premiéru Glorie s držitelkou ocenění Aplaus Martou Bačíkovou v hlavní roli. Zároveň zkoušejí herci pod režijním vedením Břetislava Rychlíka „baladu o řezníkovi“ Osobní poplach podle úspěšného románu zlínského spisovatele Josefa Holcmana. V hlavní roli se představí Zdeněk Julina.

Reklama

Výběr článků

Načítám