Hlavní obsah

Zlínské divadlo vychází vstříc rodinám s dětmi

Novinky, Veronika Jurčová

Řadu novinek pro rodiny s dětmi připravuje pro novou 68. sezónu, která oficiálně začíná 21. září, Městské divadlo Zlín. Spolupracuje na nich se zlínskou obecně prospěšnou společností Aktivně životem.

První představení ve Zlíně patří dětem. V neděli 15. září se na jeviště vrátí v obnovené premiéře pohádka O pejskovi a kočičce v režii Zoji Mikotové.

Článek

Rádi byste chodili do divadla, ale nemá vám kdo pohlídat malé děti? V Městském divadle Zlín můžete už od září využít u odpoledních a podvečerních představení ve 14.30 a v 17 hodin nové služby.

Aktivní hlídání pod dohledem zkušených chův z Aktivně životem v příjemných a inspirativních prostorách divadla nabízí divadlo pro majitele předplatného zdarma, stačí se prokázat předplatenkou. Pro ostatní diváky bude služba zpoplatněna částkou 100 Kč/ 1 představení. Podmínkou je vstupenka na představení, dítě musí být zdravé a ve věku max. 12 let.

Provozní řád herny i přihlášku najdete na www.divadlozlin.cz.

Vylepšené bude v nadcházející sezoně ve Zlíně i pohádky pro děti, a sice aktivními přestávkami. "Chceme, aby si děti užily nejen představení, ale celkový čas strávený v divadle," zdůvodnila Věra Stojarová z organizace Aktivně životem s tím, že o přestávkách budou pro děti připravena různá tvoření, pohybové aktivity, malování na obličej a další zajímavé úkoly, které budou vždy tématicky spjaté s konkrétní pohádkou.

Divadlo se chystá za dětmi i do škol. Děti na základních a v mateřských školách budou navštěvovat osobnosti z divadla společně s lektory z Aktivně životem. "S podporou statutárního města Zlín pro děti připravujeme přednášky pod názvem Divadelní hrátky. Tato interaktivní hravá přednáška dětem přiblíží, jak to v divadle chodí, kdo v divadle pracuje a vysvětlí dětem i divadelní etiketu," upřesnila Stojarová. Pod vedením lektorů si děti zkusí zahrát také krátkou hru podle připraveného scénáře. Na závěr si budou vyrábět divadelní masky.

68. divadelní sezona v Městském divadle Zlín oficiálně začíná v sobotu 21. září II. premiérou muzikálu Divotvorný hrnec. Na pohádku se do divadla však můžete vypravit ještě před slavnostním zahájením. V neděli 15. září od 14.30 zveme do Velkého sálu na premiéru nové pohádky O pejskovi a kočičce, v úterý 17. září v 10 hodin se uskuteční její první repríza. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám