Hlavní obsah

Zlínská Kovárna VIVA pokořila hranici miliardových tržeb

Novinky, Kateřina Martykánová
Aktualizováno

Zlínská Kovárna VIVA, a. s. znovu překročila rekordní hranici svých tržeb. Za rok 2014 vykázala tržby ve výši přesahující 1 miliardu Kč a zaznamenala tak proti předchozímu roku devítiprocentní nárůst.

Foto: Kovárna VIVA
Článek

Rok 2014 byl pro Kovárnu VIVA ve znamení velkých investic. V minulém roce vybudovala ve svých výrobních provozech dvě nové kovací linky, jejichž pořízení si vyžádalo investice ve výši 180 miliónů Kč.

„Jedná se o špičková pracoviště vybavená nejmodernější technologií tváření včetně robotické manipulace, které nám umožní snížit fyzickou náročnost a naopak zvýšit produktivitu práce,” uvedl předseda představenstva Kovárny VIVA a. s. Zbyněk Rozsypal.

Firma, která je přední českou průmyslovou kovárnou, se specializuje zejména na výrobu technologicky náročných zápustkových výkovků pro automobilový průmysl, hydrauliku, strojírenství, atd. V roce 2014 významně rozšířila i své obráběcí kapacity, do jejichž rozvoje investovala 21 miliónů Kč a pro rok 2015 plánuje v tomto trendu pokračovat.

„Vede nás k tomu potřeba i příležitost dodávat zákazníkům produkty s vyšší přidanou hodnotou,“ sdělil Zbyněk Rozsypal. „V současné době se například podílíme na vývoji součástí pro hybridní pohon vozů BMW a dalších prémiových značek, které dnes nejenom tváříme, ale i kompletně obrábíme.“

V minulém roce VIVA uspěla v krajském a následně také v celostátním kole soutěže Zaměstnavatel roku, kde se umístila na 4. místě v kategorii firem do 500 zaměstnanců. Za svůj přístup k zaměstnancům, k rozvoji jejich vzdělání, získala v závěru roku 2014 firma Kovárna VIVA stříbrný odznak Investor In People, což je prestižní, mezinárodně uznávané ocenění.

Kovárna VIVA zaměstnává v současnosti ve Zlíně 350 pracovníků. Vyvíjí a vyrábí např. bezpečnostní díly pro BMW, Daimler, Scanii, ZF Group, Poclain Hydraulics, Linde, a další významné firmy. Sídlí v místě původních strojíren ZPS Zlín v bývalém baťovském areálu a společně s několika dalšími firmami dlouhodobě usiluje o rozvoj a zachování průmyslové výroby na Zlínsku a udržování baťovských tradic.

Kovárna VIVA a. s., člen skupiny TŽ-MS, je stoprocentním vlastníkem prostějovské firmy Alper, a. s. a SwissCentrum Engineering, s. r. o., které získala s cílem rozšířit své výrobní kapacity. Ve zlínských i prostějovských provozech vykazuje celkový obrat zhruba 1,2 miliardy Kč a poskytuje dnes práci už téměř 500 zaměstnancům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám