Hlavní obsah

Zlínská knihovna zve na autorská čtení

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští rok uplyne 1150 let od příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně se zapojila do projektu Velehrad 2013 a výročí připomene cyklem autorských čtení i výběrovou bibliografií. Čtení zahájí ve středu 28. listopadu v 17 hodin novinář Martin Komárek.

Foto: Foto: archiv knihovny
Článek

"Kdyby byl člověk racionální tvor, dělal by od dětství vše pro to, aby od sebe odvrátil smrt. My spíš odkládáme pomyšlení na ni. Hledáme rozptýlení a náhražky, ale ta hrůza je přítomná i pod kapotou ferrari, ve vůni Dior a alpském prašanu. Víme, že umřeme, a nic z toho, co jsme získali a prožili, nemá hodnotu. I když si snažíme namluvit, že má."

Třeba právě tenhle úryvek a mnohé další budou moci slyšet návštěvníci autorského čtení novináře a komentátora Martina Komárka. Právě on se svou knihou Bůh nezná budoucnost zahájí cyklus zajímavých autorských čtení současných křesťanských autorů.

Z mnoha osobností přijali pozvání také lékařka a zakladatelka českého hospicového hnutí Marie Svatošová, astronom a popularizátor vědy Jiří Grygar, psycholog a teolog Peter Tavel a další zajímaví hosté.

První pořad proběhne už tento týden, ve středu 28. listopadu v 17 hodin. Martin Komárek zavítá se svou knihou Bůh nezná budoucnost do Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně.

Cyrilometodějský Velehrad v literatuře

U příležitosti cyrilometodějského výročí vydává Krajská knihovna Františka Bartoše výběrovou bibliografii Cyrilometodějský Velehrad v literatuře. Bibliografie má pomoci především žákům a studentům v základní orientaci u témat vztahujícím se k cyrilometodějské tradici a dějinám Velehradu. Zajímavá však bude i pro veřejnost zajímající se o své kulturní a historické kořeny.

Elektronická verze bibliografie je k dispozici na webových stránkách krajské knihovny www.kfbz.cz/cmv/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám