Hlavní obsah

Zlíňané podali přes čtyři desítky návrhů na vylepšení svého města

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Tvoříme Zlín, jehož cílem je víc vtáhnout obyvatele krajského města do rozhodování o rozdělení finančních prostředků, vstoupil do další etapy. Návrhy na vylepšení veřejných prostranství Zlína zaslalo čtyřicet dva Zlíňanů.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Sídliště Jižní Svahy.

Článek

„U třiceti devíti návrhů bude pracovní skupina posuzovat, zda a nakolik jsou skutečně proveditelné, či zda je možné projekt nějak upravit, aby proveditelný byl. Další tři návrhy ještě čekají na dopracování,“ informoval v úterý 19. června tiskový mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Přes léto se budou projekty posuzovat a detailně rozpracovávat tak, aby se v záři mohlo uskutečnit veřejné projednání, na kterém navrhovatelé své nápady představí veřejnosti,“ popsala další postup Kamila Gamalová, koordinátorka projektu. Ve veřejném hlasování pak Zlíňané rozhodnou, který z návrhů a nápadů jejich spoluobčanů město zrealizuje.

„Z řady velmi inspirativních nápadů je vidět, že Zlíňané se o své okolí zajímají a chtějí jej ve spolupráci s pracovníky magistrátu vylepšovat. Sám jsem zvědavý, který ze zajímavých návrhů si lidé odhlasují k realizaci,“ uvedl primátor města Miroslav Adámek.

Venkovní pracovna i šachové stolky

„Mezi navrhovanými projekty najdeme například venkovní pracovnu, grilovací místa, psí hřiště, čítárny v ulicích, panoramatickou vyhlídku z 21. budovy, šachové stolky v parcích, komunitní zahradu a mnoho dalších nápadů, které mohou Zlín proměnit k ještě příjemnějšímu místu k životu,“ prozradila koordinátorka projektu.  

Se zaslanými návrhy se už nyní může veřejnost seznámit na webu tvorimezlin.cz nebo na stejnojmenném facebookovém profilu. „Na realizaci vítězných návrhů projektů participativního rozpočtu bude z rozpočtu pro rok 2019 vyčleněno pět miliónů korun. Zahájení realizace vítězných projektů plánuje radnice na příští rok,“ dodal na závěr tiskový mluvčí zlínského magistrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám