Hlavní obsah

Zlín bude hostit festival jídla a pití, představí se i Zdeněk Pohlreich

Novinky, Kateřina Martykánová

Své kulinářské umění v sobotu 1. a v neděli 2. září ve Zlíně předvedou známí kuchaři z tuzemských restaurací, se svým novým konceptem se představí i Zdeněk Pohlreich. Na fanoušky kvalitního jídla bude na náměstí Míru čekat na šest desítek restaurací, vinařů, výrobců destilátů, pivovarů, regionálních producentů a farmářů. Vstup je zdarma.

Foto: Garden Food festival
Článek

Hlavní tváří festivalu je opět Zdeněk Pohlreich, který vedle své kuchařské show do Zlína přiveze také restauraci na kolečkách - Wheels restaurant, kde se po oba dny bude servírovat speciální tříchodové menu. Na to je nutné předem zakoupit vstupenky na www.ticketportal.cz.

V sobotu 1. září se zlínský Garden Food Festival stane sousedem mezinárodního festivalu dechových hudeb FEDO, který zajišťuje i program na pódiu. „Hosté ale ani v sobotu nepřijdou o oblíbený gastronomický program,“ slibuje Pavel Vysloužil a dodává: „Speciální vystoupení a gastro show se uskuteční v tzv. workshop pointu v rohu náměstí vedle radnice.“

V neděli už bude hlavní pódium na náměstí patřit výhradně gastronomii. Kromě vystoupení Zdeňka Pohlreicha se návštěvníci mohou těšit například na šéfkuchaře vyhlášené restaurace Terasa U Zlaté studně Pavla Sapíka, vítěze kulinářské show MasterChef z roku 2016 Jiřího Halamku nebo kuchaře z ostravského Food Ateliéru. Programem provede herečka, spisovatelka a zapálená kuchařka Markéta Hrubešová.

Garden Food Festival opět nabídne tradiční i exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, šneky, foie gras a další speciality z jater kachen a hus. Akce upozorní na zajímavé gastro koncepty z celé republiky a seznámí i s tím, co se vaří například v Argentině, Vietnamu, Itálii, na Srí Lance a na Slovensku.

Kromě restaurací zvučných jmen jako je již tradičně Srí Lankan Curry House nebo Degustatio Argentina Grill, se na letošním Garden Food Festivalu objeví i méně známí, ale o to zajímavější vystavovatelé a netradiční speciality. Jedním z nich je i zlínské Bistro na kolech. Nový projekt se zde představí například s burgerem Lampredotto 1872, který je netypický tím, že místo mletého nebo trhaného masa obsahuje hovězí dršťky v domácí bulce se salsou verde.

„Tyto receptury jsme zvolili záměrně, protože je na festivalu určitě nikdo nebude mít a jsou neobvyklé. Chtěli jsme nabídnout něco víc než je trhané vepřové,“ říká šéfkuchař bistra Václav Břeň a dodává: „To by přece mělo být podstatou festivalu, přinášet něco, co si lidé neuvaří nebo jinde neochutnají. Kromě speciálního burgeru nabídne Bistro na kolech třeba i bulharskou pljeskavicu – grilované mleté maso s dipem z pečených paprik a barevnou cibulí.” 

Stejně jako v předchozích letech myslí pořadatelé i na rodiny s dětmi, pro něž postaví speciální dětskou zónu. Představí se zde například Moje dílna se svým kreativním tvořením, DDM Astra se sportovním a kuchařským programem nebo sportovní centrum Foosforlife s oblíbeným stolním fotbálkem.

Vzhledem ke změně místa konání a propojení s festivalem FEDO bude vstup na akci zdarma. Nárok na vrácení peněz za vstupenky z předprodeje mohou lidé uplatnit v místě nákupu.

Další informace na www.gardenfoodfestival.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám