Hlavní obsah

Zlaté české ručičky vystavovaly v sedlčanském muzeu v rámci Netradičních Vánoc

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město vyhlášeného hermelínu Pepy, Sedlčany, žilo v pátek a sobotu hlavně v městském muzeu. Ve dvou podlažích a přízemí se představily desítky vystavovatelů většinou z okolí. Akce s názvem Netradiční Vánoce v muzeu v první víkendový den přilákala doslova davy. Bylo se na co dívat, a hlavně co kupovat.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Sedlčany měly sobotu slavnostní. Na náměstí od deseti hodin probíhala akce o co největší počet přinesených trojrozměrných ryb z jakéhokoli materiálu, davu příchozích hrála hodně dobře kapela Repete. Příjemné bylo propojení obou akcí, muzeum stojí na náměstí, od hudební produkce je to do budovy pár desítek metrů.

U vchodu vyhrávali lidovky dva muzikanti plnějšího, leč čilého věku. Za dalšími dveřmi už začala pastva pro oči a počítání, jakou sumu tady asi necháte. Bylo za co utratit,  vše vkusné, hezké, od svíček z včelího vosku, mýdel, kovářských výrobků, nespočet textilií, vánočních ozdob, výborného chleba se sádlem a bylinkami, sýrů, cukroví, perníčku, medoviny, hraček, dřevořezeb, kytek...

Nezbývalo než obdivovat, kolik je v lidech umu, jakou mají fantazii, jak dovedou. Něco jste si mohli na místě vyrobit sami, třeba perníčky nahňácat do formiček, dodělat panenku, nabízely se i výrobky z chráněné dílny, krásné hračky za pár korun, daleko hezčí, než jaké nabízejí některé markety v akcích. Líbilo se mi v muzeu, ale s přibývajícím časem už tu téměř nebylo k hnutí, zájem byl velký. Kolik ryb se sešlo na náměstí bohužel nevím, ale čas ve městě strávený nebyl promarněný

Reklama

Výběr článků

Načítám