Hlavní obsah

Zima opět kraluje i středním Čechám, silnice zasypal sníh

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od rána v pondělí 14. ledna ve středních Čechách hustě sněží. Autor následujících řádků se byl podívat na Berounsku nejen na sněhovou nadílku, ale byl se i přesvědčit, jak jsou sjízdné silnice.

Foto: Jiří Cysař

Silnice z Všeradice

Článek

Kolem 13. hodiny cestou na hlavní silnici č. 115 na Hostomice bylo vidět jen padající sníh a bílo, kam oko dohlédlo. Vyrazil jsem pěšky z Všeradic a kolem vlakové zastávky došel na křižovatku státní silnice č. 115 a silnice od Všeradic. Silnice nebyla ani posypána, ani protažena pluhy. Autobusy se školáky jezdily po vozovce pokryté ujetým umrzlým sněhem.

Nuceně tu zastavil řidič nákladního auta, který ani na zimních pneumatikách nemohl vyjet kopec pokrytý sněhem a uhlazený do ledovky. Vzal mě zpět do Všeradic, kde své vozidlo raději odstavil. Nejednalo se o žádný prudký kopec, leč prázdný nákladní automobil na uježděném sněhu na neposypaném povrchu neměl velké šance.

Při cestě jsem se zeptal, kde všude jezdil a zda potkával silničáře. Byl až u Humpolce a od rána nepotkal nikoho z údržby silnic. Až kolem druhé hodiny jsem viděl pluh, který ve Všeradicích odklízel sníh z místních komunikací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám