Hlavní obsah

Ženský pěvecký sbor Vlasta bude mít během adventu napilno

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Období adventu a Vánoc je pro ženský pěvecký sbor Vlasta vždy obdobím zvýšené aktivity v podobě koncertů a vystoupení nejen v „rodné“ Dobrušce, ale i v kraji pod Orlickými horami. Letos mají Vlastičky před sebou zpívání v Křovicích, Bystrém, Opočně, Trnově, Pohoří a samozřejmě také v Dobrušce.

Foto: Dana Ehlová

Ženský pěvecký sbor Vlasta z Dobrušky bude mít v adventu napilno.

Článek

Šňůra koncertů začíná na Mikuláše, tedy 6. prosince. „Čeká nás šest menších i větších adventních vystoupení,“ uvedla sbormistryně Dana Friedová s tím, že poprvé Vlastičky zazpívají na slavnostním rozsvícení vánočního stromu v Křovicích.

Jen o dva dny později (8. prosince) absolvuje dobrušský ženský pěvecký sbor společný koncert se sbory z Nového Města nad Metují a Bystrého v kostele sv. Bartoloměje v Bystrém.

Potom následuje série čtyř koncertů během jediného týdne: Ve středu 11. prosince už tradičně potěší klienty Jitřenky v Opočně, 13. 12. zazpívá v kapličce v Trnově, 15. 12. v kostele sv. Jana Křitele v Pohoří a nakonec 17. 12. v kostele sv. Václava v Dobrušce.

A jaké písně má dobrušský sbor pro takovou příležitost v repertoáru? „Program máme rozmanitý. V dobrušském a pohořském kostele zazpíváme písně adventní a doplníme je o klasiku. Navíc s námi vystoupí Lukáš Koblása na varhany, jehož v Dobrušce s největší pravděpodobností doplní také Yu-Hua Huang z Tchaj-wanu, která nyní studuje právě pod vedením Koblásy na Univerzitě Hradec Králové,“ prozradila Dana Friedová a na závěr doplnila: „Na ostatních štacích si užijeme i vánoční koledy - v Jitřence si je vždycky zpíváme společně se staroušky.“

Reklama

Výběr článků

Načítám