Hlavní obsah

Žena z nalezené platební karty vybrala čtyřicet tisíc

Novinky, Markéta Sýkorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatím neznámá žena počátkem srpna nalezla platební kartu. Místo aby ji odevzdala, vybrala z ní 40 tisíc korun. Policie by při pátrání přivítala pomoc veřejnosti.

Foto: Policie ČR

Nálezkyně u bankomatu

Článek

Případ odstartovala nepozornost poškozené ženy. Sedmého srpna v ranních hodinách si šla žena vybrat do bankomatu na Praze 7 peníze ze svého soukromého účtu, ale mezitím jí z peněženky vypadla karta od účtu firemního.

O pár minut později tuto kartu našla jiná žena a ta z ní vybrala čtyřicet tisíc korun. Nálezkyně karty je v tuto chvíli obviněna ze dvou trestných činů, a to krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě vypátrání hrozí ženě až dva roky odnětí svobody.

„Policisté místního oddělení Holešovice prošetřující tento případ prosí širokou veřejnost o pomoc při pátrání po neznámé ženě. Jakékoliv informace vedoucí ke zjištění její totožnosti, nebo místu pobytu přijmou operátoři linky tísňového volání 158, " řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám