Hlavní obsah

Žena podezřelá ze žhářství půjde před soud, hrozí jí až roční vězení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za úmyslné zapálení botníku na společné chodbě výškového domu v Brumově-Bylnici na Zlínsku hrozí čtyřicetileté ženě až roční pobyt za mřížemi. Požár 13. ledna letošního roku poškodil malbu, elektroinstalaci i vstupní dveře osmipatrového domu a způsobil škodu přes 100 tisíc korun.

Foto: HZS Zlínského kraje

Místo požáru.

Článek

„Kriminalisté v těchto dnech případ uzavřeli a podali návrh na podání obžaloby proti obviněné ženě, která by za poškození cizí věci mohla strávit za mřížemi až jeden rok,“ uvedla ve čtvrtek 28. června policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Sousedé mají s ženou dlouhodobé neshody, které vyústily v lednu v její výhrůžky o zapálení celého domu. „Jedna z obyvatelek šla po schodech a spatřila šlehat plameny od botníku ve 2. patře. S pomocí souseda požár částečně uhasila. Přivolaní hasiči požár dohasili a vyšetřovatel uvedl, že jeho příčinou bylo úmyslné zapálení,“ řekla policejní mluvčí.

Policisté na místě zadrželi podezřelou čtyřicetiletou ženu. „Dechová zkouška u ní ukázala 1,64 promile alkoholu. Kriminalistický technik ohledal místo činu a zajistil veškeré stopy, díky kterým se kriminalistům podařilo ustanovit žhářku. O její vině a výši trestu rozhodne soud,“ dodala Monika Kozumplíková.

K požáru osmipatrového obytného domu v Brumově-Bylnici vyjelo 13. ledna odpoledne sedm hasičských jednotek. Událost se tenkrát obešla bez zranění. „Obyvatelům se podařilo požár zlikvidovat ještě před příjezdem hasičů pomocí domovního hydrantu. Díky rychlé reakci zabránili jeho rozšíření do dalších prostor a dalším nemalým škodám,“ sdělil v lednu Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám