Hlavní obsah

Zelené pivo na zelený čtvrtek za zelenou Šumavu

Novinky, Zdeněk Kolář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zelený čtvrtek 21. dubna je na šumavské Modravě připravena zajímavá akce.

Foto: V.Pavlíková

Šumava už není všude úplně "zelená"...

Článek

Na zelený čtvrtek je na šumavské Modravě možné ochutnat speciální velikonoční zelené pivo a ještě tím podpořit hnutí Za zelenou Šumavu.

"Akce je určena pro širokou veřejnost, které není lhostejná budoucnost Šumavy jako zeleného moře lesů uprostřed Evropy. Přijďte ochutnat speciální zelené pivo a podpořit naši snahu o zachování tohoto zeleného přírodního bohatství na Šumavě. Přijďte spojit příjemné s užitečným," informovala zastupitelka obce Vratislava Pavlíková.

Akce se uskuteční v odpoledních a večerních hodinách v penzionu Arnika na Modravě.

Co je zelené pivo

Zelené pivo je speciální ochucené pivo, jež vzniklo spojením kvalitní vody, ječného sladu vyrobeného z toho nejlepšího moravského ječmene a toho nejjakostnějšího žateckého chmele.

Modrava

Obec Modrava leží v NP Šumava v nadmořské výšce 1000 metrů, na soutoku Modravského, Roklanského a Filipohuťského potoka, jejichž soutokem vzniká nádherná řeka Vydra.

Je to oblíbené rekreační středisko v zimní i letní sezóně. V poslední době je obec mediálně známá i jako trvalé bydliště jednoho z nejbohatších Čechů, podnikatele Zdeňka Bakaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám