Hlavní obsah

Zebřičky, pásovníci a astrildi soutěžili v Nymburce

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Nymburce se v sobotu 9. června uskutečnila jedna z vrcholných českých přehlídek chovatelů drobných exotů.

Foto: Jan Řehounek
Článek

Pravidelné výstavy drobného exotického ptactva zde místní chovatelé pořádají již od roku 1994.

Čtvrtým rokem tu však pořádá Klub přátel exotického ptactva ve spolupráci s AG klubem a Klubem chovatelů zebřiček jarní národní přehlídky, podzimních již bylo šest. Důvodem nymburského hostitelství jsou skvělé podmínky, které nabízejí prostory moštárny nymburské organizace Českého svazu zahrádkářů.

Letošní jarní soutěže, kterou posuzovala mezinárodní porota (ČR a SRN), se zúčastnilo dvacet pět nejlepších chovatelů z celé republiky, kteří se přijeli pochlubit 260 ptáky. Porotci u nich posuzují velikost, typ, barvu, kresbu a kondici ve stupnici do sta bodů. Soutěží se ve dvou skupinách. Zebřičky a amadinové Gouldové jsou hlavní soutěžní kategorií, ve druhé jsou pak chůvičky, pásovníci, astrildi, rýžovníci, afričtí zvonohlíci…

Ačkoliv všichni tito ptáčci jsou drobouncí, upoutají nádherným zbarvením a živostí, s jakou poskakují a poletují v klecích. A tak nejen odborníci, ale i návštěvníci z řad široké veřejnosti je ocení jako atraktivní možnost k návštěvě výstavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám