Hlavní obsah

Zbraslav se dočkala Rákosníčkova hřiště

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horký letní den v Praze - Zbraslavi byl plný soutěží, dárků a hlavně hraní na novém dětském hřišti. Nenechaly si ho ujít stovky dětí. Rákosníčkovo hřiště v hodnotě 1,5 miliónu korun pro ně vzniklo na základě hlasování obyvatel.

Foto: archiv Lidl
Článek

Dětské hřiště vyrostlo v sídlišti Nad Starou pískovnou, v jehož blízkosti podobné zařízení chybělo. Zbraslavští ho získali díky vítězství v hlasování, které probíhalo po celý únor a na jehož základě společnost Lidl Rákosníčkova hřiště po celé ČR staví.

„Rád bych poděkoval všem, kteří aktivně podpořili hlasováním hřiště na Zbraslavi. Projekt velmi chválím, protože pomůže obcím řešit jeden z obvyklých problémů, a to je nedostatek aktivit pro volný čas dětí a mládeže,“ řekl starosta Aleš Háněl. 

Symbolický klíč s pohádkovou postavičkou převzala v neděli místostarostka Alexandra Klímová. Slavnostní otevření zpestřilo vystoupení Michala z Kouzelné školky a divadlo.

"Rákosníčkovo hřiště je umístěno v okrajové části sídliště Nad Starou pískovnou, kde se v blízkosti nenacházelo žádné dětské hřiště. Městská část Praha - Zbraslav obdržela již v loňském roce několik žádostí o vybudování nového hřiště právě na tomto místě, bohužel však chyběly finanční prostředky. Proto jsme velmi rádi, že jsme mohli pomoci právě zde. Původně bylo na tomto místě vybudováno zákoutí s pískovištěm, které však bylo dlouhodobě nefunkční, uvedla Anna Těžká, koordinátorka projektu.

Projekt se nakonec podařilo přizpůsobit místnímu terénu. Vzniklo tak komplexní místo pro volnočasové aktivity dětí z Prahy - Zbraslavi.

Hřiště je v pořadí již třinácté, které společnost Lidl v letošním roce zrealizovala. Do poloviny září budou podobná dělat radost dětem už celkem ve 30 městech.  

Reklama

Výběr článků

Načítám