Hlavní obsah

Závod Bike Valachy bude letos delší, cyklisty čeká 50 kilometrů

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční závod Bike Valachy, který se uskuteční v rámci seriálu Valachy tour v sobotu 15. června ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku, letos mění trasu. Pořadatelé ji museli upravit kvůli nesjízdným úsekům, které vznikly v důsledku lesních polomů po bohaté sněhové nadílce a silnému větru v závěru zimy.

Foto: archiv Valachy tour
Článek

„V důsledku změn bude letos trasa delší než v minulosti. Hlavní závod bude mít délku klasických bike maratonů, tedy 50 kilometrů, a pojede se na dvě kola. Start i cíl je tradičně u hotelu Galik. V každém okruhu bikeři vystoupají na hřeben Vsetínských Beskyd z Miloňova na Pálenici, bude následovat delší trasa po hřebeni až za Třeštík a technický sjezd za horskou chatou Třeštík k hotelu Babská, odtud pak zpět ke Galiku. Krátká trasa na 20 kilometrů bude kopírovat tento hlavní okruh, jen s tím rozdílem, že z hřebene ke Galiku sjedou cyklisté dříve,“ popsal prezident Valachy tour Vladimír Sušil.

Pro děti budou podle věku připraveny závody v sedmi kategoriích na různě dlouhé vzdálenosti – od 100 metrů pro děti do čtyř let až po 8 kilometrů pro nejstarší školáky v bezprostředním okolí hotelu Galik.

Závodníci mohou při registraci do 5. června využít zvýhodněné startovné. Registrace probíhají na webu Valachy tour zde.

Současně už pořadatelé spustili registraci také do dalšího závodu Valachy tour, do triatlonu Valachy Man, který se tradičně koná u vodní nádrže Na Stanoch v Novém Hrozenkově a bývá každoročně vyprodán. Aby bylo možné rozšířit startovní listinu, bude Valachy Man letos poprvé dvoudenní. Pátek 2. srpna je vyhrazen hobby sportovcům na krátké trase a dětským závodům, v sobotu 3. srpna se uskuteční hlavní závod na dlouhé trase a závod štafet.

Pro začátečníky, kteří s triatlonem začínají, i pro pokročilé, kteří se chtějí před Valachy Manem zdokonalit, se také chystá Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem, nejúspěšnějším českým Ironmanem. Část tréninků se bude odehrávat přímo na trasách Valachy Mana, a to včetně plavání. Kemp spojený s ubytováním ve Spa hotelu Lanterna se koná 11. až 14. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám