Hlavní obsah

Zastupitelé ve Frýdku-Místku rozhodnou o zkrácení nočního klidu

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada města na svém minulém zasedání doporučila zastupitelům schválit vyhlášku o nočním klidu, který obecně platí od 22 do 6 hodin. Vyhláška souvisí zejména s pořádáním open air akcí v letních měsících. Město může vyhláškou stanovit akce, při kterých bude doba nočního klidu zkrácena.

Článek

„O zkrácení doby nočního klidu, tedy možnosti pořádat akce i po 22. hodině, zažádali pořadatelé 30 akcí, které jsou plánovány na letní měsíce, a to převážně z pátku na sobotu nebo ze soboty na neděli. Žádná z akcí nebyla zamítnuta. U některých akcí jsme ale s ohledem na žádosti občanů doporučili zastupitelům dobu jejich konání zkrátit,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Například Mezinárodní folklorní festival, který se již tradičně koná v centru města na náměstí Svobody, bude končit nejpozději v 1 hodinu v noci, ještě loni se mohl konat až do 4 hodin. O dvě hodiny kratší budou letos Muzikantské žně v Sokolíku, skončit mají o půlnoci, o hodinu kratší bude Sweetsen fest, který ukončí produkci nejpozději ve 3 v noci. V tuto dobu skončí také FM City Fest, stejně končil i loni. O hodinu dříve, tedy v 1 v noci, bude končit i Pivopění.

„Akce k létu patří, je jich ale čím dál víc a lidé už jsou z hudby dunící do brzkých ranních hodin podráždění, proto jsme doporučili dobu konání některých akcí oproti minulosti zkrátit a u dalších stanovit jejich ukončení o půlnoci nebo v jednu v noci,“ dodal primátor.

Vyhlášku o nočním klidu budou zastupitelé schvalovat ve středu 4. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám