Hlavní obsah

Zámek v Mníšku zve na víkendové prohlídky pro děti

Novinky, Marie Charvátová

O víkendu 19. a 20. srpna přijďte do zámku Mníšku pod Brdy na prohlídky pro děti, při kterých můžete potkat princeznu Aničku nebo královnu Elsu - a čeká vás vyprávění o pohádkách i o zámeckých strašidýlkách.

Foto: Anna Čelouchová

Na Mníšku můžete potkat i princeznu.

Článek

Návštěvníci mníšeckého zámku si mohou vybrat mezi dvěma prohlídkovými trasami. Záleží, jestli chtějí vidět slavnostní komnaty a společenské místnosti nebo si prohlédnout, jak panstvo bydlelo a projít se jejich soukromými ložnicemi a koupelnami.

Vybrat si mohou i rodiny s dětmi. V sobotu 19. srpna je prohlídky zavedou do společenských a reprezentativních sálů. Při prohlídce Pohádkové dobrodružství s královnou Elsou od 11 hodin budou děti pomáhat Else najít zatoulaného Olafa a při Pohádkové prohlídce s princeznou Aničkou od 14.45 budou hádat schované pohádky. 

V neděli 20. srpna budou dětské prohlídky procházet soukromými pokoji, ve kterých bydlela zámecká paní hraběnka s manželem. Navštívíte také pokojík pro děti nebo pro chůvu s miminkem a uslyšíte vyprávění i o dalších obyvatelích zámku. Při Pohádkových prohlídkách o zámeckých strašidýlkách, které začínají v 11.00, 12.30 a 13.45 hodin, se dozvíte, že každý z místních pánů měl své oblíbené strašidýlko.

Reklama

Výběr článků

Načítám